Osnovne karakteristike
WebReporting je poslovno rješenje dizajnirano u svrhu analize prometa web sustava u realnom vremenu, a nudi korisne, lako razumljive, dinamične, tablične i grafičke izvještaje koji omogućuju brz uvid u trendove rasta/pada. Korisnicima ovog rješenja omogućava poboljšanje ponude i povećanje prihoda. Analizom web prometa stječe se uvid u mogućnosti optimiranja web sustava te uštede novca povećavanjem isplativosti marketinških akcija.

WebReporting je skalabilno rješenje, namijenjeno on-line i on-time analizi web prometa korisnikova web site-a.

Rješenje ima mogućnost pune click-stream analize. Radi se o robusnom, stabilnom i fleksibilnom rješenju za situacije gdje je potrebno odlučivanje u realnom vremenu prilikom čega se obrađuju podaci prikupljeni sa sustava uzimajući u obzir milijune posjetitelja.

Analiza podataka
Analiza podataka podrazumijeva:
analizu web prometa u realnom vremenu
identificiranje posjetitelja i praćenje aktivnosti
najčešće i najrjeđe posjećene stranice; ulazne/izlazne stranice posjeta
najčešće putanje (uzorci putanja) posjetitelja
vrijeme provedeno prilikom jednog posjeta, vrijeme zadržavanja na stranicama
broj posjećenih stranica
korištenje oglasa, proizvodne sadržaje od najvećeg interesa
upite na tražilice
download datoteka
fleksibilnu strukturu izvještaja
...

Analizom podataka, kao rezultatom web reportinga, omogućuje se pravodobno praćenje poslovnih trendova, a najviše ponašanje potrošača/korisnika/klijenata s ciljem stjecanja uvida u njihove stvarne potrebe i želje. Korisnik ovog naprednog rješenja stječe znanje potrebno za poboljšanje učinkovitosti Web performansi, skalabilnosti i održavanja dosljedno ogromnoj količini podataka kojom raspolaže.

Struktura i tehnologija
Strukturno gledajući, rješenje je osmišljeno s ciljem prikupljanja podataka s različitih Web sustava velikih razmjera. Obrada podataka se vrši upotrebom custom alata temeljenih na .NET tehnologiji.Omogućena je izrada dinamičnih izvještaja korištenjem rješenja baziranih na ASP.NET tehnologiji.

U izradi WebReporting poslovnog rješenja korišteno je razvojno okruženje Microsoft SQLServera i Visual Studio .NET-a. Podaci se prikupljaju iz različitih izvora, kao što su Session baze i Web logovi. Upotreba SQLServera u WebReporting poslovnom rješenju je pohrana podataka u relacijske tablice baze podataka, odnosno pohrana agregacija tih podataka definiranih kao tablice izvještaja. Osigurane relacije i integritet samih podataka predstavljaju platformu za generiranje Web izvještaja.

Opis rješenja [PDF] 


 povratak

Home  |  O nama  |  Proizvodi  |  Usluge  |  Reference  |  Arhiva  |  Kontakt |  Sitemap

BitArt Informatika ©2010 | Pravo na privatnost | Uvjeti korištenja | design by: tompal